Skip til primært indhold

Den Præhospitale Forskningsenhed

Vores forskningsenhed er dedikeret til at forbedre præhospital behandling gennem banebrydende forskning.

Hvad forsker vi i?

Opgaverne for forskningsenheden er at forske i præhospital behandling. Dette er en fælles regional opgave, hvorfor forskningsenheden principielt hører under Institut for Regional Sundhedsforskning og ikke kun under et hospital i Region Syddanmark.

Kerneopgaverne er at drive forskning indenfor alle områder af den præhospitale behandling. Forskningsenheden beskæftiger sig således med visitation og disponering fra Vagtcentralen, over problemerkendelse og behandling udført af ambulancereddere og diagnostik og behandling udført af præhospitale læger og hen til overleveringen til fællesakutmodtagelserne på hospitaler.

Forskningsenheden lægger særlig vægt på igangsætning og fastholdelse af unge forskere.

Særlige kerneområder i forskningen er beslutningsprocesser og hurtig identifikation og behandling af svært syge patienter.

Læs vores forskningsstrategi 2021-2025

Hvem er vi?

Forskningsenheden ved Præhospital Syd består af en mangfoldig og højt kvalificeret gruppe af professionelle, som arbejder sammen om at fremme forskningen inden for akutmedicin og præhospital behandling. Vores team inkluderer alt fra halvtidsansatte professorer og seniorforskere til PhD-studerende og ingeniører, hvilket sikrer en bred vifte af ekspertise og viden.

På siden Ansatte i Præhospital Syd kan I møde alle administrative medarbejdere i Præhospital Syd.

En halvtidsansat professor: Søren Mikkelsen

En 10% seniorforsker: Psykiater, overlæge, lektor Henriette Bruun

En 20% Seniorforsker: Psykolog Lotte Huniche

To PhD-studerende med primær tilknytning til den præhospitale forskningsenhed (læge Peter Martin Hansen, læge Oliver B. Sørensen)

To PhD-studerende med anden primær tilknytning (læge Trine Nielsen, Akutmedicinsk forskningsenhed, Aabenraa sygehus, læge Signe Amalie Wolthers, præhospital forskningsenhed, Region Sjælland)

En ingeniør (Andreas Calov)

To ulønnede adjungerede professorer (professor Laurie Morrison fra University of Toronto, professor Marius Rehn fra Oslo Universitet)

En ulønnet senior forsker (Forskningsansvarlig overlæge, forskningslektor, Anne Brøchner, Sygehus Lillebælt, Kolding

Tre forskningssårsstuderende (stud.med. Bjarke Kjær Hansen, stud.med. Louise Lind Pedersen, stud.med. Anina Klitgaard Miethe)

To halvtids juniorforskere (Folkesundhedskandidat Sif Vobbe og Filosofistuderende Christina Jörck)    

5 timelønnede studenter til ”tælleopgaver”

Flere medicinstuderende og yngre læger som har en kortere tilknytning til forskningsenheden under deres udarbejdelse af: Forskningsprojekter i forbindelse med specialisering eller subspecialisering indenfor de akutmedicinske / anæstesiologiske specialer.

På vej:

En PhD-studerende (aktuelt i barselsorlov) (læge Julie Rødsgaard)

En klinisk lektor på vej (læge Tina Svendstrup Poulsen)

 

Der foregår fortsat både et interregionalt samarbejde og et tværregionalt samarbejde med andre akutmedicinske og præhospitale forskningsenheder i Danmark.

Der er desuden på 7. år et samarbejde med Institut for kulturvidenskab, Filosofi, SDU, hvor forskningsenheden samarbejder med to filosoffer. Dette samarbejde er styrket i løbet af året ved ansættelsen af en filosofistuderende.

Derudover fortsætter det skandinaviske forskningssamarbejde, som er blevet grundlagt inden for de seneste fem til ti år.

APPFWU01V